Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ για παράνομη αφισοκόλληση, εκφράζει το κόμμα. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Για δεύτερη φορά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβάλει πρόστιμο στο ΚΚΕ για τις αφίσες που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή εξομοιώνοντας το Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή και το ΚΚΕ με τις διάφορες επιχειρήσεις, δηλαδή, την εμπορική- διαφημιστική αφίσα με την πολιτική- κοινωνική δραστηριότητα.
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι θεσμός που έχει αγκαλιαστεί από χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και νέες και αποτελεί κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός εδώ και 40 χρόνια προβάλλοντας μια ποιοτική πολιτιστική πρόταση κόντρα στην υποκουλτούρα που καλλιεργείται και προωθείται από διάφορους μηχανισμούς χειραγώγησης της συνείδησης. Όλα αυτά τα ξέρει η διοίκηση του κ. Μπουτάρη. Στόχος τους είναι να περιορίσουν την ελεύθερη έκφραση, να τρομοκρατήσουν το λαό, να σωπάσουν όποια φωνή αντιτάσσεται στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους".

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι τέτοιες κινήσεις δεν το τρομοκρατούν και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές, ενώ ζητά από το λαό της Θεσσαλονίκης να δώσει τη απάντησή του «μαυρίζοντας την παράταξη Μπουτάρη».