Χωρίς υλικά για να πραγματοποιηθούν τα τακτικά χειρουργεία έχει μείνει η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σύμφωνα με καταγγελίες ασθενών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πάνω από 100 άτομα βρίσκονται σε αναμονή και δεν μπορούν να χειρουργηθούν γι’ αυτό το λόγο.

Η έλλειψη υλικών για τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής έχει παρατηρηθεί τον τελευταίο μήνα, με αποτέλεσμα αρκετές φορές ασθενείς και συγγενείς τους να επιτίθενται στους γιατρούς, θεωρώντας τους υπεύθυνους.

Οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ασθενών είναι έντονες και καθημερινές, ενώ το ίδιο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει αρχίσει να κουράζεται από την όλη κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια υλικών για τα χειρουργεία της Οφθαλμολογικής έγινε στις αρχές του χρόνου και υπήρξε μειοδότρια εταιρεία, ακόμα δεν έχει προχωρήσει στην προμήθεια του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

 

Ο λόγος είναι ότι εξαιτίας προηγούμενης συνεργασίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με τη συγκεκριμένη εταιρεία, δεν έχουν εξοφληθεί οφειλές από παλαιότερες προμήθειες, με αποτέλεσμα τώρα η εταιρεία να μην προχωρά στην αποστολή των υλικών που της έχουν ζητηθεί.