Χωρίς πόσιμο νερό, έμειναν οκτώ χωριά, του Δήμου Κιλελέρ, την περασμένη Κυριακή, εξαιτίας κλοπής των καλωδίων παροχής ρεύματος των δύο γεωτρήσεων, απ' όπου υδρεύονται, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

Σε Πλατύκαμπο, Γαλήνη, Χλαύκη, Νάματα, Μελία, Μόδεστο, Αναγέννηση και Πρόδρομο, ...στέρεψαν οι υδρόπυργοι και περίπου 5.000 κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην καθημερινότητά τους και μάλιστα σε μια ημέρα που γιόρταζαν την Αποκριά. Αυτή τη φορά ...η μάστιγα κλοπών καλωδίων, (για τον χαλκό) και καταστροφής γεωτρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που έχει επιφέρει βαριά πλήγματα στις καλλιέργειες των αγροτών, εξαπλώθηκε και στα σπίτια τους, αφήνοντας χωρίς νερό και τις οικογένειές τους.

Ειδικότερα, η είδηση έλλειψης νερού στα χωριά, σήμανε συναγερμό από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Κιλελέρ και ο πρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Σκρίμπας σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Ρίζο Κομήτσα, έσπευσε άμεσα να εντοπίσει την αιτία, διαπιστώνοντας τη θρασύτατη οργανωμένη κλοπή των καλωδίων (150 μέτρων) παροχής ρεύματος (χαλκού) στις δύο γεωτρήσεις ύδρευσης, στην περιοχή Αγίου Νικολάου (του Φονιά).

Έκπληκτος έμεινε παρατηρώντας ότι πρόκειται για οργανωμένη δουλειά «επαγγελματιών», καθώς χρησιμοποίησαν κομπρεσέρ για να σπάσουν υπόγεια τσιμεντένια κάλυψη των καλωδίων. Το κόστος της ζημιάς εκτιμάται στα 3.500 με 4.000 ευρώ.Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς και την ίδια μέρα, ξεκίνησε μια μεγάλη κινητοποίηση από συνεργεία της ΔΕΥΑ Κιλελέρ, προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να τροφοδοτήσουν το συντομότερο δυνατό με νερό, τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.