Άνοιξε η γη και τον κατάπιε στην κυριολεξία ενώ έκανε αμέριμνος τζόκινγκ στην περιοχή Καλαμάκι των Χανίων, όταν το πεζοδρόμιο υποχώρησε από την υγρασία αλλά και τα χρόνια κακοτεχνίας.

Η σκηνή στην οποία «πρωταγωνίστησε» 40χρονος μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία.

Ο ανυποψίαστος δρομέας ενώ έκανε τζόκινγκ άκουσε θόρυβο και στρέφοντας το βλέμμα προς τα πίσω είδε τους κυβόλιθους του πεζοδρομίου να υποχωρούν και στη θέση τους να ανοίγει τρύπα.

Τότε επιτάχυνε για να ξεφύγει από την «κατάρρευση» και τον λάκκο που τον ακολουθούσε. Πάνω μάλιστα στην απελπισία και τον πανικό του, την τελευταία στιγμή με ένα άλμα προσπάθησε να πιαστεί από το στύλο που βλέπετε στη φωτογραφία όμως αποδείχτηκε ότι «έτρεχε και δεν έφτανε».

Ο 40χρονος από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε μέσα σε μια χωμάτινη τρύπα ύψους περίπου 2 μέτρων με κομμάτια κυβόλιθων να σκεπάζουν το σώμα του.

Με τη βοήθεια περαστικού βγήκε από το λάκκο έκπληκτος μέχρι να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.

Η υπόβαση που υπάρχει κάτω από το πεζοδρόμιο ήταν  σαθρή με αποτέλεσμα η θάλασσα να "μπαίνει" κάτω από το τοιχίο.

Τα χρόνια υγρασίας που είχε "τραβήξει" η υπόβαση προκάλεσαν το πρωί της Τρίτης, την καθίζηση, η οποία σημειωτέον, μπορεί να προκάλεσε έκπληξη στον 40χρονο όχι όμως και σε τεχνικούς που βρέθηκαν εκεί  για την πρώτη αυτοψία και σήμερα για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης.