Με την υπερχείλιση του Αλφειού σε όλο το εύρος της παραποτάμιας ζώνης του- από το ύψος της Αλφειούσας έως και τα Καλυβάκια και με πλημμυρισμένο τον κάμπο των Μακρισίων -και με την υποχώρηση τμημάτων επαρχιακών οδών στους δήμους Ανδρίτσαινας Κρεστένων και Ζαχάρως -Φιγαλεία , φορείς και κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με τη μανία των στοιχείων της Φύσης.

Ειδικότερα στον δήμο Ανδρίτσαινας -Κρεστένων η δημοτική αρχή με όσα μηχανήματα διέθετε-συνολικά έξι στον αριθμό- ρίχθηκε στη μάχη να απομακρύνει βράχους και χώματα από το επαρχιακό της δίκτυο ενώ την ίδια στιγμή χαρακτηρίστηκε απροσπέλαστο το αγροτικό δίκτυο από Γρύλο έως και Θεισόα!

Στον Γρύλο μάλιστα έχει «μόνιμη βάση» πια,το ένα εκ των έξι μηχανημάτων του δήμου εξαιτίας συνεχούς κατάπτωσης βράχων και διεκόπη η κυκλοφορία σε ορισμένα σημεία, για την αποφυγή ατυχημάτων. Στην Φρίξα και στον συνδετήριο δρόμο, Μακρισίων -Καλυβακίων, τοποθετήθηκαν ακόμη και  ογκόλιθοι για να περιορίσουν την κατολίσθηση που εξελίσσεται.

Η μανία των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων εικοσιτετραώρων έβαλε στο «μάτι» για τα καλά και τον δήμο Ζαχάρως -Φιγαλείας όπου κι εκεί η δημοτική αρχή έδινε ολοήμερη μάχη να καταφέρει να απομακρύνει βράχια και χώματα από τα επαρχιακά οδικά της δίκτυα. Στο Λέπρεο και στο Πρασιδάκι εντοπίστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα λογω κατολισθήσεων . Η κυκλοφορία στα συγκεκριμένα σημεία διεκόπη για ώρες… νΠροβλήματα εντοπιστήκαν όμως  και στα υπόλοιπα οδικά δίκτυα, Ροδινών ,Αρήνης και Χρυσοχωρίου (στην σύνδεση του με Παλαιοχώρι) ενώ και εκεί η αγροτική οδοποιία κρίθηκε απροσπέλαστη.