Ξεκινά αύριο στις 7 το βράδυ στην Καρδίτσα το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών με τη συμμετοχή τριών χιλιάδων πεντακοσίων (3500) νεαρών εκτελεστών – μουσικών – χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως το Σάββατο 15 Μαρτίου. Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, 72 μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως έγινε γνωστό σήμερα σε συνέντευξη τύπου, θα συμμετάσχουν σ' αυτό. Το Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 32ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό και τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη.

Στο φετινό 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών θα τιμηθεί ο διάσημος Έλληνας μαέστρος, συνθέτης, πανεπιστημιακός δάσκαλος στο Boston University και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου θα ερμηνευθούν πολλά έργα, μετά από εργαστηριακή-κοινή δουλειά των χορωδιών υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και του ιδίου. Υπάρχει Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία επιλέγει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλά εργαστήρια και θα ερμηνευτούν έργα των συνθετών Κώστα Ευαγγελάτου και Γιάννη Δροσίτη.

Στόχος της διοργάνωσης, όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου από τον κ. Ευθυμιάδη, είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφόσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και διαγωνισμούς του εξωτερικού.