Ολοκληρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας τα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων παρά τα δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου.

Προς στιγμήν σημειώθηκε ένταση όταν ομάδα διαδηλωτών κατάφερε και έσπασε το μπλόκο των αστυνομικών στην οδό Σταδίου και κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα.

 

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών ενώ κατάφεραν να οδηγήσουν τους διαδηλωτές πίσω στον μεγάλο όγκο της πορείας.

Παράλλλα μέλη του ΠΑΜΕ, της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκαν όλοι μαζί περίπου στις 2 μετά το μεσημέρι στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Παλαιάς Βουλής, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει με οχήματα της αστυνομίας κάθετα τον δρόμο.
Μετά από ένταση και μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν στο σημείο, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την οδό Ακαδημίας, όπου και εκεί συνάντησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλειστό τον δρόμο προς τη Βουλή.
Αφού παρέμειναν στο σημείο για αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα και επιχειρώντας κατά διαστήματα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι προς την πλατεία Κλαυθμώνος.