Για δύο υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών τις οποίες κατηγορείται ότι διέπραξε σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, απολογήθηκε χθες 30χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ

Συγκεκριμένα, για την πρώτη υπόθεση εκτός από τον 30χρονο κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα ηλικίας 36, 30, 70 και 26 ετών για διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος τα οποία επίσης απολογήθηκαν χθες και αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς όρους. 

Αν και οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 30χρονος φέρονται να έχουν διαπραχθεί από τον Νοέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο του 2013 εντούτοις δεν είχε συλληφθεί παρά στις 4 Φεβρουαρίου με ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του ως εμπλεκόμενος σε άλλη υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού από ζαχαροπλαστείο και τελικά από την προανάκριση που έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε διαπράξει άλλες δέκα κλοπές. 

Για αυτές τις κλοπές σχηματίστηκε δικογραφία λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και χθες ο 30χρονος προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αποδέχτηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται επισημαίνοντας ωστόσο ότι έγιναν βρισκόμενος υπό την επήρεια ουσιών, καθώς είναι εξαρτημένος. Για αυτό και προσκόμισε σχετικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο πρόκειται να παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ. 

Ο ίδιος ωστόσο έδωσε εξηγήσεις για δεύτερη υπόθεση διακεκριμένων κλοπών που κατηγορείται ότι διέπραξε τον Απρίλιο και Μάιο του 2013. Ο 30χρονος σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς και αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να παρακολουθήσει το πρόγραμμα απεξάρτησης.

TAGS