Τα μοντέλα που μοιάζουν να το έσκασαν από καμπαρέ της ποταπαγόρευσης, οι κυρίες με τα καθώς πρέπει φορέματα που θυμίζουν Τζάκι Ο και οι dancing queens των '70s που ανέβηκαν στις πασαρέλες του χειμώνα έχουν ένα κοινό: την τέλεια επιδερμίδα

Αν και οι μακιγιέρ ξοδεύουν κάθε χρόνο πολλά κιλά μέικ-απ για να δημιουργήσουν το εφέ «χαρτί» στα πρόσωπα των μοντέλων τους, φέτος το ομοιόμορφο χρώμα και η λάμψη είχαν ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία, η σύνθεση των προϊόντων είναι τέτοια ώστε να παρέχει περισσότερη κάλυψη αλλά συγχρόνως να αντανακλά το φως. 

Επιπλέον, οι πούδρες είναι πλέον αρκετά αέρινες ώστε να μην βαραίνουν το λουκ και να μπορούν να φορεθούν από το πρωί ώστε να σταθεροποιούν το μακιγιάζ μέχρι το βράδυ. Ωστόσο η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στη λογική χρήση ώστε να αποφύγουμε το λουκ Ντίτα Φον Τιζ στο γραφείο.

Οι μακιγιέρ των σόου προτείνουν να επιλέξουμε προϊόντα που εξασφαλίζουν λάμψη και φωτεινότητα. Το επαγγελματικό μυστικό για να κάνουμε το δέρμα να δείχνει όμορφό και συγχρόνως να προσδώσουμε γωνίες φωτογένειας στο πρόσωπο είναι να φωτίσουμε τα μάτια με ένα ανάποδο τρίγωνο από κονσίλερ στο κάτω βλέφαρο. Ολοκληρώνουμε το λουκ με μέικ-απ σε ρευστή μορφή που απλώνεται ευκολότερα και πούδρα σε σκόνη που στρώνει καλύτερα και φιξάρει τέλεια το μέικ-απ.

O Ruben Potrebenko, ένας από τους κορυφαίους μακιγιέρ και εκπαιδευτής της διεθνούς εταιρείας καλλυντικών Jane Iredale στον Καναδά, μας συμβουλεύει πώς να υιοθετήσουμε τις νέες τάσεις στο μακιγιάζ και να δημιουργήσουμε αψεγάδιαστη επιδερμίδα και φρέσκο αποτέλεσμα μετά τα σαράντα. 

Ολοκληρώνουμε πάντα το λουκ με το σωστό κραγιόν και μάσκαρα.