Τεράστιες ποσότητες λαθραίων καπνικών προϊόντων σε δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από την Μαλαισία, με τελικό προορισμό την Αίγυπτο, μέσω Τουρκίας, εντόπισαν και κατέσχεσαν τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Ε΄ Τελωνείο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τα δύο αυτά εμπορευματοκιβώτια εντοπίστηκαν σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Πειραιά, το οποίο εκτελούσε τη διαδρομή Πειραιάς – Κωνσταντινούπολη, όπου επρόκειτο να μεταφορτωθούν σε άλλο πλοίο με προορισμό το Port Said της Αιγύπτου και ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Υπηρεσίας και του Ε’ Τελωνείου Πειραιά εκφορτώθηκαν εγκαίρως. 

Τα δηλωθέντα εμπορεύματα στα φορτωτικά έγγραφα ήταν συρταριέρες, ενώ οι διοργανωτές της διακίνησης των λαθραίων καπνικών, στις προσπάθειές τους για εξαπάτηση των Αρχών, είχαν οργανώσει τη μεταφορά με τα αυτά φορτωτικά έγγραφα και τρίτου εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο ήταν πλήρες με το δηλωθέν εμπόρευμα (πλαστικές συρταριέρες).

Στον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το ένα εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 998 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 499.000 πακέτα (9.980.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας RGD, ενώ το έτερο εμπορευματοκιβώτιο περιείχε 992 χαρτοκιβώτια λαθραίων καπνικών, ήτοι 496.000 πακέτα (9.920.000 τεμάχια) τσιγάρων μάρκας Bon Classic.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 3.512.530,18 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, εκτός από την αναφερόμενη κατάσχεση, από την αρχή του έτους 2014 έχουν κατασχεθεί από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Π.Δ. Αττικής του Σ.Δ.Ο.Ε. 25..000.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων στο λιμάνι του Πειραιά, σε εισαγόμενα εμπορευματοκιβώτια.