Για μία ώρα περίπου έκλεισαν τα γραφεία της ΔΟΥ Τρίπολης, στα πλαίσια της κινητοποίησης- διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου λογιστών της Αρκαδίας.

Ο νεοσυσταθείς σύλλογος, μιας και οι κανονικές εκλογές του συλλόγου θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Μαρτίου, με αυτήν τη διαμαρτυρία θέλησε να καταστήσει σαφή τα αιτήματά του που δεν είναι άλλα από τη σύγχυση που προκαλείται από τις ασάφειες των νέων νόμων του υπουργείου οικονομικών, οι οποίες προκαλούν αναστάτωση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε λογιστές αλλά και στους φορολογουμένους, τα πρόστιμα και την καινοτόμο ηλεκτρονική δράση, η οποία ωστόσο δημιουργεί προβλήματα και πανικό σε φορολογουμένους.

Πρέπει λένε οι συμμετέχοντες της διαδήλωσης και τα μέλη του συλλόγου να αποσαφηνιστεί πλήρως τι επακριβώς αναλογεί σε αρμοδιότητες στους λογιστές καθώς μπορεί να υπήρξαν καινοτομίες ένεκα και της ηλεκτρονικής ρύθμισης φορολογικών θεμάτων , ωστόσο αποφέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Επίσης, αναφορά έγινε και στα πρόστιμα των επαγγελματιών, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς είναι δύσκολο και πρακτικά να ρυθμιστούν από τους λογιστές.

Τα μέλη του προσωρινού συλλόγου λογιστών Αρκαδίας, Φώτης Παπούλιας, Δημήτρης Παπαγεωργίου καθώς και ο προσωρινός πρόεδρος Επαμεινώνδας Τράκας, δήλωσαν, ότι σύσσωμοι οφείλουν όλοι να αγωνιστούν καθώς τα αιτήματά τους δεν αφορούν μόνο τον κλάδο τους αλλά και τους φορολογουμένους. Έχει γερά πατήματα, δηλώνουν ο σύλλογος Αρκαδίας και θα συνεχίσει σε αυτούς τους αγωνιστικούς ρυθμούς, κάτι το οποίο έγινε εμφανές και από τη συμμετοχή του κόσμου σήμερα στην εν λόγω κινητοποίηση.

Η κατάσταση πρέπει να περιέλθει στα χέρια των άμεσα θιγμένων, καθώς οι αρμόδιοι πολιτικοί φορείς αδιαφορούν να ρυθμίσουν τα ζητήματα μείζονος σημασίας που προκύπτουν.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, ξεκίνησαν τη δράση τους σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το οποίο εδρεύει στην πλατεία Κολοκοτρώνη για να συνεχίσουν την πορεία τους στη ΔΟΥ Τρίπολης, όπου και έκλεισαν την είσοδο συμβολικά για μία ώρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρήσουν τους πολίτες που θέλησαν να εξυπηρετηθούν, απ’ την εν λόγω υπηρεσία.

Τέλος, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν, κάτι για το οποίο θα ενημερώνονται άμεσα, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, εργαζόμενοι, επαγγελματίες αλλά και φορολογούμενοι, προκειμένου  να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό παρών, στη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.