Ενοχος για παράβαση της Νομοθεσίας περί φυλετικών διακρίσεων και παράνομη οπλοκατοχή κρίθηκε πριν από λίγο ο αντισημίτης γιατρός της Νέας Μηχανιώνας.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον 57χρονο γιατρό του ΕΟΠΥΥ, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή και επίπλέον 2.500 ευρώ χρηματική ποινή.

Στην απολογία του ο γιατρός, η υπόθεση του οποίου είχε προκαλέσει προ ημερών σάλο στο πανελλήνιο, υποστήριξε ότι δεν είχε αναρτήσει ο ίδιος στην είσοδο του ιατρείου την επιγραφή "Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι εδώ" και πως όταν την είδε, την έσκισε. 

Αντίθετα, ωστόσο, ο αντιδήμαρχος της Νέας Μηχανιώνας που κατέθεσε στο δικαστήριο, είπε ότι ο γιατρός είχε παραδεχτεί ότι ανάρτησε ο ίδιος τη ρατσιστική επιγραφή, με την δικαιολογία ότι την προηγούμενη μέρα στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ είχαν βομβαρδίσει καταυλισμό στη Γάζα...

Σημειώνεται ότι στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 57χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μεταλλικά ξιφίδια, δύο εκ των οποίων έφεραν ναζιστικά σύμβολα και πολλά μαχαίρια. Ακόμη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία σημαία με ναζιστικά σύμβολα, δύο επιρράμματα ενδυμάτων με ναζιστικά σύμβολα, έντυπο υλικό με περιεχόμενο σχετικό με τη Χρυσή Αυγή, την ελληνική χούντα και τον Αδόλφο Χίτλερ και δύο φωτογραφίες του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο ίδιος κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια την ημέρα της σύλληψής του, είχε επιτεθεί και κλωτσήσει δημοσιογράφο!


 

TAGS