Ενα... μικρό μουσείο με αρχαία αντικείμενα είχε ο 55χρονος που συνελήφθη προχθές το πρωί στην Κυπαρισσία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

Συνελήφθη επίσης σε ξενοδοχείο της Κυπαρισσίας ως συνεργός  ένας 41χρονος Αλβανός, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ένας 43χρονος από τη Ρόδο και μια γυναίκα αγνώστων στοιχείων. 

Στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 55χρονος  βρέθηκαν 3 κεφάλια αρχαίων αγαλματιδίων, δύο σπασμένα γυναικεία αγάλματα, μία πήλινη υδρία και ένα ακέραιο μελαμβαφές πινάκιο.  Στην κατοχή του επίσης βρέθηκαν,  2 χάλκινα ομοιώματα πτηνού και τετράποδου, χάλκινο αγαλματίδιο, ένα ακόμα ολόκληρο αγαλματίδιο, κομμάτια ενός πήλινου, 550 ευρώ και ψηφιακές φωτογραφίες οι οποίες εκτιμάται ότι απεικονίζουν αρχαία αντικείμενα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της ΛΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Οπως προέκυψε από την εξέταση, αρχαιολογικής και εμπορικής αξίας είναι τα 3 κεφάλια αγαλματιδίων, το ένα γυναικείο άγαλμα, η πήλινη υδρία και το πινάκιο, τα οποία χρονολογούνται από τους ελληνιστικούς χρόνους. Ωστόσο δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα δεν έχουν κάποια αξία, αλλά χρειάζεται προσεκτικότερη εξέτασή τους για να βγει συμπέρασμα. 

Οι συλληφθέντες, καθώς επίσης και ο Ροδίτης και η γυναίκα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αρχαιοκαπηλία κατά συναυτουργία.