“Τσουνάμι” κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα την επόμενη εβδομάδα, καθώς 48ωρες κινητοποιήσεις στις 29 και 30 Μαρτίου έχουν εξαγγείλει οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ σε αποχή από τα καθήκοντα τους, τις ίδιες ημέρες,  καλούν τα μέλη  και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά . Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί σχεδιάζουν 24ωρη κινητοποίηση, και οι  εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, οι γιατροί του ΙΚΑ προχωρούν σε πανελλαδική 48ωρη απεργία στις  29 και 30 Μαρτίου, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων όλων των γιατρών του Ιδρύματος, αφού κάνουν λόγο για “απαξίωση της ιατρικής πράξης και ανεξέλεγκτη παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ ΕΤΑΜ”, και για “επερχόμενη διάλυση της περίθαλψής του”.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με βασικά αιτήματα να μη γίνουν “περικοπές και συγχωνεύσεις, που διαλύουν το ΕΣΥ”, αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους και δωρεάν δημόσια περίθαλψη.

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στις 12:30, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κηρύξει για τις 31 Μαρτίου 24ωρη απεργία στα νοσοκομεία της Περιφέρειας και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 15.00 στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά. Την ίδια μέρα, στις 11.00, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΣΥ, προσλήψεις προσωπικού, νέο ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.