Παρ' ολίγο να πληρώσει με την ίδια του τη ζωή την προσπάθειά του να ακινητοποιήσει το τρακτέρ, το οποίο κινήθηκε ανεξέλεγκτα προς το δρόμο, χθες το μεσημέρι, ένας 71χρονος συνταξιούχος στο Διμήνι.

Καθάριζε το αγροτικό όχημα στην αυλή του σπιτιού του ο 71χρονος, όταν κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, η μηχανή του τρακτέρ πήρε μπροστά. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, το όχημα, στο οποίο είχε βάλει την πρώτη ταχύτητα για να μην κινηθεί κατηφορικά στο σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένο, ξεκίνησε μόνο του, χωρίς οδηγό, πορεία και βγήκε από το κτήμα του στο δρόμο της οδού Διμηνίου.

Ο ηλικιωμένος οικογενειάρχης κινήθηκε πίσω, στην προσπάθειά του να το ακινητοποιήσει. Ενας γείτονάς του, ο οποίος είδε το σκηνικό, διακρίνοντας τον κίνδυνο που διέτρεχε του φώναξε να απομακρυνθεί. Όμως, εκείνος μέσα στον πανικό του και επιχειρώντας να εμποδίσει πρόσκρουση του οχήματος σε άλλο διερχόμενο όχημα ή ακίνητο, δεν μπόρεσε να σκεφθεί και συνέχισε την προσπάθεια ακινητοποίησης του τρακτέρ. Ο 71χρονος έπεσε στο οδόστρωμα και μία από τις ρόδες του προκάλεσε βαρύτατο τραυματισμό. Το τρακτέρ, αφού διέσχισε το δρόμο κάθετα, έπεσε σε κτήμα απέναντι από την οικία του και σταμάτησε.

Εντρομη στο πλευρό του έσπευσε η σύζυγός του, η οποία υπέστη σοκ από το συγκλονιστικό ατύχημα, και άρχισε να καλεί σε βοήθεια, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο για τη διακομιδή του. Ο 71χρονος νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.