Για μία ημέρα αργότερα, την ερχόμενη Τρίτη 11 Μαρτίου, μετατέθηκε η διαμαρτυρία μαθητών, καθηγητών, γονέων και κατοίκων της συνοικίας της Νεάπολης, ενάντια στις «κεραίες του θανάτου» που έχουν εντοπιστεί στην ταράτσα ακινήτου, απέναντι από την Εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ταχυδρόμος, πρόκειται για κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που είναι καμουφλαρισμένες σαν καμινάδες, στην ταράτσα ακινήτου, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» της συνοικίας αλλά και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τέσσερα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, στα οποία φοιτούν εκατοντάδες παιδιά.

Την Τρίτη 11 Μαρτίου, στις 12:30 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα. Κάτοικοι, μαθητές, γονείς και καθηγητές θα δώσουν δυναμικό παρόν, διεκδικώντας την απομάκρυνση της κεραίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κάνει πειραματόζωα. Δεν θα περιμένουμε την νεκροψία να αποδείξει αν ο καρκίνος προήλθε από την ακτινοβολία», αναφέρεται σε ψήφισμα κατοίκων της συνοικίας της Νεάπολης.

TAGS