Συνεχίζουν για 13η ημέρα την απεργία πείνας,  με αίτημα την εξεύρεση εργασίας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος (60 ετών) και η Φρειδερίκη Τόκα (40 ετών), παρά τις ταλαιπωρίες στις οποίες τους υποβάλλουν οι τοπικές αρχές και αστυνομία της πόλης.

Ήδη από την πρώτη ημέρα, συνελήφθησαν οι δύο απεργοί πείνας και οδηγήθηκαν  στο αστυνομικό τμήμα όπου φωτογραφήθηκαν και λήφθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους με την κατηγορία ότι έστησαν σκηνή σε κοινόχρηστο χώρο.

Λίγες μέρες αργότερα κάποιος τρίτος έφερε κάποια σκηνή την οποία έστησαν άγνωστα στο ζευγάρι άτομα. Η ταλαιπωρία όμως δεν έχει τέλος, αφού ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ενώ η γυναίκα του ήταν στο Νοσοκομείο της πόλης για εξετάσεις, συνελήφθη για άλλη μια φορά με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.
Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο οποίος  εχθές επρόκειτο να δικαστεί ως κατηγορούμενος για καταπάτηση κοινοχρήστου χώρου (κεντρική Πλατεία Καβάλας –όπου έστησε αντίσκηνο), θα δικαστεί στις...17 Νοεμβρίου αφού η δίκη πήρε αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων.