Ο Σύνδεσμός των Τουριστικών Επιχειρήσεων Παλικής Κεφαλληνίας συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα συζήτησης τις ζημιές και τις επιπτώσεις από τον σεισμό και τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε και των προβλημάτων.

Διαπιστώθηκε, όπως καταγγέλλουν, ότι 45 ημέρες μετά τον σεισμό η εικόνα της πόλεως του Ληξουρίου και της Παλικής παραμένει η ίδια και χειρότερη.

Κανένα έργο δεν ξεκίνησε ούτε στο οδικό δίκτυο της πόλεως ούτε στην Παραλιακή Ζώνη και στο λιμάνι. Ο κεντρικός δρόμος της πόλεως είναι κλεισμένος με οδοφράγματα-μπάζα και χώματα εξ’ αιτίας ενός κατεδαφιστέου κτιρίου. Σπασμένα φώτα εξακολουθούν να βρίσκονται στο οδόστρωμα, σκουπίδια παντού, χώματα και λάσπες και απομεινάρια του σεισμού όπως τούβλα, σοβάδες και άλλα αντικείμενα που κανείς δεν μαζεύει, δεν σκουπίζει. Η εικόνα του κατεστραμμένου λιμανιού και της παραλιακής ζώνης παραμένει η ίδια (όπως την έδειξε η τηλεόραση).

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους

«Έχουμε ζητήσει συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 10 Απριλίου ώστε η περιοχή να είναι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες και τουρίστες προ του Πάσχα και της έναρξης της Τουριστικής Περιόδου.
1. Επισκευή της παραλιακής ζώνης με την απομάκρυνση των κατεστραμμένων τμημάτων οδοστρώματος και σαθρών στοιχείων. Εξυγίανση και επίστρωση με Τσιμέντο ή Άσφαλτο. Το έργο αυτό μπορεί να ολοκληρωθεί εντός 1-2 εβδομάδων σύμφωνα με δήλωση του προέδρου ΤΕΕ κ. Σπίρτζη και διακεκριμένων καθηγητών Πολιτικών Μηχανικών. Επίσης για το ίδιο θέμα έκανε παρόμοια δήλωση ο καθηγητής κ. Γιάννης Πρωτονοτάριος κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου προ μηνός (περίπου) στο Αργοστόλι.
2. Επισκευή του οδικού δικτύου της πόλεως του Ληξουρίου με τμηματικές ασφαλτοστρώσεις και με εξυγίανση του οδοστρώματος όπου χρειάζεται.
3. Κατεδάφιση των κατεδαφιστέων κτιρίων άμεσα και ευπρεπισμός του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών.Τις ανωτέρω αυτονόητες ενέργειες έπρεπε οι Τοπικές Αρχές να ολοκληρώσουν άμεσα, αντίθετα έχουν εγκλωβιστεί σε διάφορες καταστάσεις που δεν γνωρίζουμε επακριβώς αλλά ακούμε ότι έπρεπε να γίνουν μελέτες και ξανά μελέτες που ποτέ δεν τελειώνουν».