Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο Δήμος Ρόδου και, παράλληλα, θα διαταχθούν δύο Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) για την κλοπή ενός παροπλισμένου λεωφορείου της ΡΟΔΑ και ενός φορτηγού του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφάντου που έγινε στις αρχές του έτους καθώς και ενός μοτοποδηλάτου από τη δημοτική ενότητα Ιαλυσού, ιδιοκτησίας του Δήμου, όπως αποφάσισε, χθες, ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή! 

Καταρχήν, όσο αφορά στα συμβάντα, στις 10 Ιανουαρίου 2014, καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αφάντου, από υπάλληλο του Δήμου ότι κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 10 Ιανουαρίου, άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν από την περιοχή «Εκατό» στ’ην περιοχή Αφάντου και από οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου ένα φορτηγό ιδιοκτησίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφάντου καθώς και ένα λεωφορείο ιδιοκτησίας της κοινότητας Αρχίπολης. Μάλιστα, τις πινακίδες κυκλοφορίας τις βρήκαν σε διπλανό χωράφι. 

Επίσης, στις 16 Απριλίου του 2013, υπάλληλος του Δήμου, κατήγγειλε στο Α.Τ. Ιαλυσού ότι κατά το χρονικό διάστημα 15 με 16 Απριλίου, άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την περίφραξη από συρματόπλεγμα εισήλθαν σε εργοτάξιο της δημοτικής ενότητας Ιαλυσού επί της Λεωφόρου Ηρακλειδών, και αφαίρεσαν ένα μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του Δήμου. 

Στη συνέχεια, η Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού ενημέρωσε το γραφείο Δημάρχου και με τη σειρά του ο Δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να εισηγηθεί για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ο Δήμος.