Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ «παγώνει» για τρεις μήνες την απόφαση για απέλαση του 23χρονου μαθητή που συνελήφθη στη Λάρισα για παράνομη παραμονή στη χώρα, προκειμένου να του δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά.

Η αστυνομία έκανε δεκτή την έκκληση των καθηγητών του και αποφάσισε να παρατείνει κατ” εξαίρεση για τρεις μήνες την παραμονή του μαθητή στη χώρα, μέχρι τον Ιούνιο.

Ο Αλεξάντερ Αχμετάι μεγάλωσε στο Κούκες της Βόρειας Αλβανίας και βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα από το 2009, όταν σε ηλικία 18 χρονών πέρασε μόνος του με τα πόδια από αφύλακτο σημείο των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Έπειτα από μερόνυχτα πεζοπορίας έφτασε στη Λάρισα, όπου βρισκόταν ο θείος του, γράφτηκε σε ελληνικό εσπερινό γυμνάσιο και όταν το τελείωσε μεταπήδησε στο 6ο ΕΠΑΛ Λάρισας, όπου σπουδάζει σήμερα ηλεκτρονικός εγκαταστάσεων, στη δεύτερη τάξη.

Την προπερασμένη Κυριακή 2 Μαρτίου ήταν στο αυτοκίνητο του θείου του όταν έπεσαν σε ένα συνηθισμένο μπλόκο της αστυνομίας της Λάρισας.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο 23χρονος δεν είχε κανένα νομιμοποιητικό έγγραφο παραμονής του στη χώρα, σε αντίθεση με τον θείο του που έχει νόμιμη άδεια.

Ενημερώθηκε και η ΕΛΜΕ Λάρισας, η οποία απηύθυνε μια ανακοίνωση-δημόσια έκκληση, καλώντας τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επιδείξουν ευαισθησία και να επιτρέψουν στον μαθητή να ολοκληρώσει τη σχολική χρονιά.

Έπειτα από διαβουλεύσεις και νομικές ενέργειες, ο 23χρονος ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς ότι θα του δοθεί παράταση μέχρι τον Ιούνιο που λήγει η σχολική χρονιά.