Δικαστικό αγώνα κατά του ΟΑΕΕ προτίθενται να ξεκινήσουν ανασφάλιστα μέλη του, τα οποία συνέστησαν σύλλογο, διεκδικώντας τη διαγραφή οφειλών για το χρόνο της μη παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των τόκων και των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αυτό ανακοίνωσαν εκπρόσωποι του νεοσύστατου συλλόγου «ανασφαλίστων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ» νομού Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ), τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα σκοπεύουν να καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

Ισχυρίστηκαν ότι εάν ήταν χαμηλότερες οι εισφορές και η ρύθμιση των δόσεων «της τάξης των 200 ευρώ το μήνα» ο ΟΑΕΕ «δε θα είχε σήμερα 400.000 ανασφάλιστους λόγω αδυναμίας καταβολής εισφορών και έλλειμμα, αλλά πλεόνασμα έως και μισό δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως».

Όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος από τα 40.000 ενεργά μέλη του ΕΕΘ, οι 20.000 είναι ανασφάλιστοι. «Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στους αυτοαπασχολούμενους, που είναι ανασφάλιστοι σε ποσοστό 90%» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης.

Εκπρόσωποι του συλλόγου ανασφαλίστων αναφέρθηκαν σε περιστατικά συνεπών για πολλά χρόνια ασφαλισμένων, που λόγω κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν και τιμωρούνται με φυλάκιση από τα δικαστήρια, ενώ κινδυνεύουν και με κατασχέσεις και ζήτησαν να μειωθούν οι εισφορές, να διαγραφούν οι προσαυξήσεις και να ρυθμιστούν «ρεαλιστικά» οι οφειλές.

TAGS