«Ο Λεμούσιας επέβλεπε όλων των υπηρεσιών του δήμου, συμμετείχε σε συσκέψεις με διευθυντές υπηρεσιών και προϊσταμένους τμημάτων, δίνοντας κατευθυντήριες γραμμές».

Αυτό τόνισε δημοτική υπάλληλος, η οποία κατέθεσε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, η υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ίδια μάρτυρας, ισχυρίστηκε ότι η τότε διοίκηση του δήμου, μέσω του πρώην γενικού γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, είχε ζητήσει να εκτυπωθούν καταστάσεις, προκειμένου να ενημερωθεί για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου (χρέη, απλήρωτα τιμολόγια κ.ά.).

Αναφερόμενη στον Μ. Λεμούσια, η Αναστασία Αγγελίδου, άλλοτε προϊσταμένη του τμήματος Μηχανοργάνωσης του δήμου, με την κατάθεση της οποίας συνεχίστηκε για 19η μέρα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση, έκανε λόγο για έναν «έξυπνο» και «δραστήριο» άνθρωπο, ενώ ερωτηθείσα για τη φημολογούμενη ρήξη στις σχέσεις του άλλοτε γενικού γραμματέα του δήμου με τον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, περί το 2006, επεσήμανε ότι αυτό συζητείτο στους διαδρόμους του δήμου.

«Ήταν διάχυτη η φήμη ότι υπάρχει ενδεχόμενο αντικατάστασης του γενικού γραμματέα» τόνισε η μάρτυρας.

Για το ίδιο θέμα, ρωτήθηκε κι ο δεύτερος μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη σημερινή μέρα. «Κάτι ακούσαμε» σημείωσε ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Μισθοδοσίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Σωτηριάδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το ίδιο διάστημα ο M. Λεμούσιας «έλειπε 2-3 εβδομάδες». H αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην γραμματέα, με τον μάρτυρα να διευκρινίζει ότι η απουσία του συνδεόταν με λόγους υγείας.

Οι δύο μάρτυρες-δημοτικοί υπάλληλοι ρωτήθηκαν και για τον άλλοτε συνάδελφό τους, τον πρώην ταμία του δήμου Παναγιώτη Σαξώνη, επιβεβαιώνοντας την μεγάλη οικονομική δυνατότητα που είχε εξαιτίας της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, την οποία ο ίδιος «δεν έκρυβε» και ήταν «γνωστή» στους κόλπους των υπαλλήλων.

Ο Π. Σαξώνης, λαμβάνοντας κατά την ακροαματική διαδικασία το λόγο από το δικαστήριο, σημείωσε ότι πέρα από τον Μ. Λεμούσια «ξέρανε κι άλλοι» για την υπεξαίρεση. Ωστόσο, σε αντίθεση με προ ημερών αναφορά του όταν διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε τα ποσά που υπεξαιρούσε, σήμερα, ο ίδιος ανέφερε ότι είχε εικόνα για τα ακριβή ποσά που έκλεβε, γεγονός που σχολιάστηκε από μέλος του δικαστηρίου.

H δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί.