Στην προσπάθεια του δήμου Πειραιά να προχωρήσει η ανοικοδόμηση του ιστορικού ρολογιού του λιμανιού, μέσα σε μια περίοδο οικονομική κρίσης, αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

«Κάποιοι σίγουρα θα αναρωτηθούν, ότι σε συνθήκες οικονομική κρίσης ο δήμαρχος φτιάχνει το παλιό ρολόι, ωστόσο πιστεύω, ότι μια πόλη θα πρέπει να σημαδεύει το μέλλον της έχοντας δεδομένη την πολιτιστική της ταυτότητα, προπαντός όταν μιλάμε για το εθνικό μας λιμάνι», είπε ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και τόνισε:

«Πιστεύω, ότι ως δήμαρχος έχω καταφέρει να διατηρήσω καθαρό τον Πειραιά, να πράξω κοινωνική πολιτική, προκειμένου κανείς συνάνθρωπός μας να μην μείνει χωρίς στέγη και τροφή, αλλά και να εξασφαλίσω εκτέλεση έργων για την πόλη μου, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ».

Υπογράμμισε επίσης, ότι τα χρήματα για την ανοικοδόμηση του ιστορικού ρολογιού του λιμανιού θα εξασφαλιστούν από χρήματα που δεν προέρχονται από τον δημοτικό προϋπολογισμό αλλά από αυτούς που θέλουν να ξαναζήσουν το όνειρο.

«Όλοι συμφωνούμε, ότι κακώς κατεδαφίστηκε το συγκεκριμένο έργο αλλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, ότι καλώς το ξαναφτιάχνουμε» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά και ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι η χώρα που χρωστάει σε λεφτά σε συμμάχους αλλά η χώρα που χαρακτηρίζεται από τον πολιτισμό, την παιδεία, τη δημοκρατία και τους αγώνες για αυτήν.

Σε ό,τι αφορά στην κοστολόγηση του έργου είπε, ότι αυτό δεν πρόκειται να υπερβεί το εκατομμύριο και τόνισε, πως η μελέτη είναι σχεδόν έτοιμη για να δημοπρατηθεί και σε αυτό το σημείο ευχαρίστησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον πρώην δήμαρχο Στέλιο Λογοθέτη.

Πρόσθεσε επίσης, ότι με σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου, θα εξασφαλιστεί ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση οικοπέδου του δήμου στου Ρέντη, αλλά και μέσω συναυλιών και χορηγιών.

Την Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αναμένεται να πραγματοποιηθεί ημερίδα για το ιστορικό ρολόι του Πειραιά. Θα ακολουθήσει συναυλία της λαϊκής ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης την οποία θα συνοδεύσουν η Φωτεινή Δάρρα και ο Λάκης Χαλκιάς.

Τα έσοδα της συναυλίας, το εισιτήριο της οποίας έχει οριστεί στα 30 ευρώ το άτομο, θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση του ρολογιού.

Ο δήμος Πειραιά ευχαριστεί επίσης Πειραιώτες ζωγράφους οι οποίοι προσφέρουν έργα τους που θα δημοπρατηθούν σε δείπνο που θα γίνει μετά τη συναυλία και στο οποίο θα συμμετέχουν περίπου 200 άτομα.