Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» το περασμένο Σάββατο ενημερώθηκε για ένα σκυλί που εντοπίστηκε σκελετωμένο μέσα σ’ έναν κάδο  σκουπιδιών στην περιοχή του Νεροκούρου. 

Μια κάτοικος της περιοχής, που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια της, βρήκε το ζώο που βλέπετε στη φωτογραφία, κάτω από τις σακούλες των απορριμμάτων μέσα στον κλειστό κάδο. Αφού κάλεσε τον σύζυγο της και τους γείτονες άδειασαν τα σκουπίδια έβγαλαν έξω το σκυλί και κάλεσαν τον φιλοζωικό σύλλογο να το παραλάβει. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη το σκυλί περιθάλπεται και μόλις συνέλθει θα αναζητηθεί και γι’ αυτό το κατάλληλο σπίτι. 

Θεωρείται απίθανο ο σκύλος να κατάφερε μόνος του να μπει μέσα στον κάδο, αφού το ύψος είναι μεγάλο και η αδυναμία του ζώου για να πηδήξει τόσο ψηλά εξαιτίας της ασιτίας είναι τεράστια. 

Συν τοις άλλοις ο κάδος εντοπίστηκε κλειστός και είναι πολύ πιθανό αυτός που έβαλε εκεί το ζώο να θέλησε να το εγκλωβίσει ώστε τα απορριμματοφόρο να το αποτελειώσει. 

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ζώο στα σκουπίδια. Εκεί καταλήγουν τα κουτάβια, τα γατάκια και όλα τα ανεπιθύμητα για τους ανθρώπους αδέσποτα. Κάποια στέκονται τυχερά και εντοπίζονται εγκαίρως πολλά απλώς πολτοποιούνται και πεθαίνουν με μαρτυρικό τρόπο.