Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας, με ζητήματα αιχμής το νομοσχέδιο για τις αξιολογήσεις, τις απολύσεις και την κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου. 

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι δυνάμεις στο ΠΑΜΕ στο Δημόσιο απαιτούν:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία - Πρόνοια για όλους.
  • Όχι στο νέο σχολείο ΑΕ, των χορηγών, της ημιμάθειας και της επιχειρηματικότητας.
  • Να εμποδίσουμε, να ακυρώσουμε στην πράξη τα μέτρα της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Υγεία, όχι στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας. Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους. Ενιαίος κρατικός φορέας παραγωγής, έρευνας και διάθεσης φαρμάκου. Δωρεάν φάρμακα για όλους. Να καταργηθούν οι συμμετοχές στα φάρμακα.
  • Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, στον αφανισμό των Ταμείων, στη νέα ληστεία των συντάξεων και οικογενειών. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
TAGS