Επιστολή προς τα γραφεία τελετών της περιοχής έστειλε η αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Εξυπηρέτησης του Πολίτη του Δήμου Βέροιας διαμαρτυρόμενη για την αυθαίρετη τοποθέτηση αγγελτηρίων τελετών σε διάφορους χώρους.

Η Υπηρεσία τονίζει ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβαίνει στην άμεση αφαίρεση οποιουδήποτε αγγελτηρίου έχει τοποθετηθεί σε δημοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους, εντός των διευρυμένων διοικητικών ορίων του Δήμου μόλις αυτό γίνει αντιληπτό. "Υπάρχουν ειδικά ταμπλό για την ανάρτηση των συγκεκριμένων αγγελτηρίων" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος διευκρινίζει ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο δήμο και της μείωσης του προσωπικού στην καθαριότητα γίνονται παρεμβάσεις ακόμη και στο εθιμικό δίκαιο προκειμένου να διατηρηθεί η πόλη καθαρή.

 "Ο δήμος έχει τοποθετήσει εδώ και πολλά χρόνια ειδικά ταμπλό για ανακοινώσεις και αγγελτήρια, ωστόσο τα γραφεία τελετών εξακολουθούν να γεμίζουν την πόλη με αγγελτήρια στις κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και σε σημεία έξω από σχολεία" αναφέρει και προσθέτει ότι οι υπηρεσίες του δήμου επιδεικνύουν μια ανοχή σε χωριά όπου δεν υπάρχουν ταμπλό ωστόσο ζητά εφαρμογή της απόφασης στο κέντρο της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για την αφισορύπανση καθώς, όπως σημειώνει, υπάρχουν ειδικές νόμιμες θέσεις για την ανάρτηση αφισών. Ωστόσο και σε αυτές τις περιπτώσεις οι επαγγελματίες δεν συμμορφώνονται στις συστάσεις του δήμου, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με συνεχείς εκκλήσεις προς το κοινό αλλά και με επιβολή προστίμων.