Τη δημιουργία ολιγομελούς επιτροπής που θα εκφράσει τις θέσεις της κοινωνίας της Φλώρινας στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων του Κοινοβουλίου και την έναρξη κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, πρότεινε ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο Εργατικό Κέντρο Φλώρινας. Όπως είπε ο δήμαρχος, οι κινητοποιήσεις μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε αποχή από τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, ή τις Ευρωεκλογές, ή και τις δύο.

"Εάν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο, και εφόσον αναγνωρίζουμε ότι είναι καταστροφικό για την περιοχή μας, προτείνω να παραιτηθούν οι δήμαρχοι της Π.Ε. Φλώρινας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Ε. Φλώρινας και οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας που στηρίζουν την κυβέρνηση και να άρουν την εμπιστοσύνη τους σ' αυτήν καταθέτοντας δήλωση ανεξαρτησίας" τόνισε ο κ. Βοσκόπουλος και γνωστοποίησε την σύγκληση εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Πέμπτη.

"Τόσο ως δίκτυο όσο και ως Δήμος Φλώρινας τονίσαμε κατ' επανάληψη ότι θέλουμε ενιαία και δημόσια ΔΕΗ. Πιο καθαρά δεν μπορούσε να διατυπωθεί το παλλαϊκό σχεδόν αίτημα των συμπολιτών μας. Γιατί το μέλλον του τόπου μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το λιγνίτη και οι ενεργειακές μονάδες είναι δικές μας και δεν μπορούν να πουληθούν χωρίς τη συγκατάθεσή μας" διευκρίνισε ο δήμαρχος.

TAGS