Ο 17χρονος Ράιν Γκαρθ ζει στην Αλόννησο και αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής στον Α.Ο Σκοπέλου.

Κάθε μέρα διανύει, με τη βάρκα του πατέρα του, μια απόσταση 9 ναυτικών μιλίων, προκειμένου να φτάσει στο γήπεδο για προπόνηση.

«Κάνουμε περίπου 20 λεπτά όταν έχει καλό καιρό και μισή ώρα όταν έχει κύμα. Όταν έχει κακοκαιρία δεν μπορώ δυστυχώς να πάω. Συνήθως η ομάδα κάνει τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, εγώ προσπαθώ να πηγαίνω στις δύο γιατί εκτός από το ποδόσφαιρο, είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και διαβάζω για να περάσω στις πανελλαδικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο», λέει ο ίδιος.

Οι γονείς του Ράιν πριν πολλά χρόνια είχαν έρθει στην Ελλάδα για διακοπές και γοητεύτηκαν από τις ομορφιές της Αλοννήσου. 
Είπαν να μείνουν εκεί δοκιμαστικά για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά τελικά έγιναν μόνιμοι κάτοικοι του νησιού των Βορείων Σποράδων, βρίσκοντας τον επίγειο παράδεισο που αναζητούσαν μακρυά από τη βροχερή Αγγλία. Άγγλος ο πατέρας του Ράιν, Ουαλή η μητέρα του, ο ίδιος γεννήθηκε στο Πρέστον, μια πόλη κοντά στο Μάντσεστερ στη βορειοδυτική Αγγλία.

Ο Ράιον από 5 ετών βρίσκεται στην Αλόννησο, πηγαίνει σε ελληνικό σχολείο και προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, βρίσκοντας χρόνο για την αγαπημένη του ασχολία που είναι το ποδόσφαιρο. Είχε λιγοστές συμμετοχές τη σεζόν 2011-12 στην ομάδα της Σκοπέλου και φέτος περισσότερες, έχοντας βρει και δύο φορές δίχτυα. Η δεύτερη πριν λίγες ημέρες, την Κυριακή, στον εκτός έδρας αγώνα με τον Ελευθεριακό.

Σχετικά με το πώς τον υποδέχθηκαν στον ΑΟ Σκοπέλου και τη συμμετοχή του στους αγώνες της Β' ΕΠΣΘ, ο 17χρονος Ράιαν λέει: «Μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και το γεγονός ότι είμαι μέλος μιας ομάδας. Είναι ωραία η αίσθηση να παίζεις στον αγώνα. Στη Σκόπελο συνάντησα απίστευτα φιλικό κλίμα, μπορώ να πω ότι δεν το περίμενα γιατί ήμουν από άλλο νησί αλλά όλοι με υποδέχθηκαν πολύ θερμά και αυτό ήταν ευχάριστο για εμένα» και συνεχίζει: 

«Από μικρός έπαιζα μόνο ποδόσφαιρο αφού δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα στην Αλόννησο. Όμως θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο άθλημα, προσφέρει πολλές συγκινήσεις και μεγάλη ανταγωνιστικότητα. Εφόσον σε λίγους μήνες βρίσκομαι σε άλλη πόλη για σπουδές, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να νοικιάσω σπίτι και το δεύτερο να βρω μία ομάδα ποδοσφαίρου για να παίζω».