Με την παρουσία πλήθους κόσμου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ) κατά των ιδιωτών οινοποιών για την παραβίαση του νόμου της αναγκαστικότητας και την αγορά από αυτούς ποσότητας σαμιώτικων σταφυλιών για οινοποίηση.

Από νωρίς το πρωί πλήθος εργαζομένων στην ΕΟΣΣ αλλά και άλλων επαγγελματικών ομάδων βρέθηκαν στο πλευρό των παραγωγών και του ΔΣ του συνεταιρισμού, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της αναγκαστικότητας που ισχύει από το 1934 και τη λειτουργία ιδιωτών οινοποιών στο νησί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΣΣ Γιάννη Καραγιάννη, «η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων πολλές φορές οδηγήθηκε τεχνηέντως αλλού και δεν επικεντρώθηκε στο ζητούμενο που είναι η παράβαση του νόμου και η διάθεση για οινοποίηση σαμιώτικου σταφυλιού».

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η στήριξη της ΕΟΣΣ δεν αφορά μόνο τους αμπελουργούς αλλά ολόκληρη την οικονομία της τοπικής κοινωνίας αφού αποτελεί τη μοναδική παραγωγική μονάδα της Σάμου. Κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να απορροφήσει όλη την παραγωγή όπως είναι υποχρεωμένη και πράττει η Ένωση άσχετα από την ποιότητα των σταφυλιών», δήλωσε εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται εντός 15 ημερών.

TAGS