Αυλαία έπεσε, την Τετάρτη το απόγευμα, στην πολύκροτη δίκη της αποκαλούμενης «γυναίκας-αράχνης», Ευαγγελίας Ζιάγκα, που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του 42χρονου Ζακυνθινού επιχειρηματία Τάσου Τσαγκαρόπουλου, η οποία έλαβε χώρα στη βίλα της, στο Διακοφτό Αιγιαλείας, το Μάιο του 2009.

Η Πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμαλιάδας ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση για ενοχή της βασικής κατηγορουμένης, στην οποία επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία και 42 μηνών φυλάκισης για τις υπόλοιπες κατηγορίες, που αντιμετώπιζε.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στην κατηγορουμένη κανένα ελαφρυντικό, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της για ανάρμοστη συμπεριφορά του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της χειμαρρώδους απολογίας της, η Ζιάγκα προσπάθησε να αμαυρώσει πλήρως την προσωπικότητα του δολοφονηθέντος, παρουσιάζοντάς τον ως εγκέφαλο για τις περισσότερες από τις μεγαλειώδεις απάτες, που είχε διαπράξει, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με θύματα συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, που αποσπούσε αρχικά την εμπιστοσύνη τους και στη συνέχεια τα απομυζούσε οικονομικά. 

Ο άνθρωπος που μοιράστηκε μαζί της το εδώλιο του κατηγορουμένου βρισκόταν σε διαρκή αντιπαράθεση μαζί της καθ' όλο το διάστημα της δίκης, ενώ την Τετάρτη ένιωσε, ανακούφιση, όταν άκουσε την ομόφωνη απόφαση της αθώωσής του, αλλά και την εξίσου αθωωτική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, που προηγήθηκε. 

Άλλωστε, η μόνη μαρτυρία σε βάρος του ότι συνέβαλε στο "τσιμέντωμα" του θύματος στο τζακούζι της βίλας ήταν αυτή της κατηγορουμένης.

Εκείνος, από την πλευρά του, υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι η Ζιάγκα παρουσιαζόταν και σ' εκείνον, αλλά και γενικότερα, ως ζάπλουτη Ελληνοαμερικανίδα, η οποία βρέθηκε σε μια προσωρινή οικονομική στενότητα, λόγω κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, και κατάφερε να του εμπνεύσει εμπιστοσύνη και ν' αποσπάσει κι από τον ίδιο, όπως κι από πλήθος άλλα θύματά της ανά την επικράτεια, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Για την ιστορία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατηγορουμένη -που φέρεται να νοσηλεύεται τώρα σε νοσοκομείο φυλακών- είχε καταδικαστεί στο παρελθόν, στην Αλβανία, και για τη φρικιαστική δολοφονία ενός από τους πρώην συζύγους της. Για το λόγο αυτό, μάλιστα, το δεύτερο προσωνύμιο που της αποδιδόταν ήταν αυτό της «μαύρης χήρας»!