Σε φυλάκιση τριών μηνών (με αναστολή για τον έναν και με εξαγορά για τους υπόλοιπους δυο) καταδικάστηκαν επιχειρηματίας και δύο υπάλληλοί του επειδή προσπάθησαν να κουκουλώσουν υπόθεση φορολογικής απάτης στο ΣΔΟΕ, χρησιμοποιώντας το όνομα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 όταν γυναίκα-υπάλληλος σε εταιρία καθαριότητας επικοινώνησε με τον τότε περιφερειακό διευθυντή Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ, υποστηρίζοντας ότι τηλεφωνούσε από το γραφείο του Κώστα Σταϊκούρα. Η εν λόγω κυρία ζητούσε ραντεβού με υπάλληλο - τον συγκατηγορούμενό της - προκειμένου να εξετάσουν υπόθεση παραγραφής προστίμων δεκάδων χιλιάδων ευρώ για έκδοση πλαστών τιμολογίων.
Το τηλεφώνημα κίνησε τις υποψίες του πρώην διευθυντή της Υπηρεσίας ο οποίος έκλεισε το ραντεβού, αφού όμως τηλεφώνησε στον κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να πληροφορηθεί εάν ήταν ενήμερος για την «παρέμβαση». Όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη, ειδοποίησε την Αστυνομία και μετά από έρευνα οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν.