Την έντονη αντίθεσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Αρταίων, Γιάννης Παπαλέξης σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», στην οποία προβλέπεται η εκχώρηση των υδροηλεκτρικών έργων «Πουρνάρι Ι και ΙΙ».

Ο κ. Παπαλέξης δήλωσε ότι «με την παραχώρηση του φράγματος σε ιδιώτες, παραχωρείται και το ποτάμι μας, ο Άραχθος, κάτι που δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να συμβεί», ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για θέμα πολύ σημαντικό που θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Αρταίων τόνισε ότι είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε ενέργεια που σχεδιάζεται για τα φράγματα στο Πουρνάρι, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ηλεκτρισμός και η υδροηλεκτρική ενέργεια είναι ένα θέμα εθνικής σημασίας και η ιδιωτικοποίηση αυτών των αγαθών μάς αφορά όλους. Είμαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους ενέργεια και θα είμαστε μπροστά σε όλους του αγώνες και συμπαραστάτες στους εργαζομένους. Πιστεύω και θέλω, στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί το θέμα, να έχουμε μια ομόφωνη απόφαση, κόντρα στα σχέδια όλων εκείνων που λογαριάζουν χωρίς εμάς, για εμάς».

Σημειώνεται ότι ανάλογες αντιδράσεις διατυπώθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου, εργαζομένους στο φράγμα και τοπικούς φορείς.

TAGS