Αρνητική είναι η απάντηση της ΑΔΕΔΥ στο αίτημα, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή της, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη για συνάντηση, χαρακτηρίζοντας το διάλογο που ζητεί ο υπουργός ως προσχηματικό.

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι η πρόσκληση για διάλογο γίνεται αφού έχει ήδη ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο που καταργεί 23 φορείς του δημοσίου οδηγώντας τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Επίσης κατηγορεί τον υπουργό ότι θεσμοθετεί μια ψευδεπίγραφη αξιολόγηση χωρίς «αντικειμενικά» κριτήρια και αξιολογητές, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.

«Ο διάλογος τον οποίο επιζητεί ο κ. Υπουργός είναι προσχηματικός και θέλει να καταστήσει την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμέτοχο και συνένοχο στις αποφασισμένες 15.000 απολύσεις που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες».

Να ακυρωθούν οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αν πράγματι επιθυμεί ένα γνήσιο και εποικοδομητικό διάλογο για την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, να ακυρώσει τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, τις οποίες εκτιμά ότι έχουν τιμωριτικό χαρακτήρα.

Όταν αποφασίσατε, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ απευθυνόμενη στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης και τη στήριξη των δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. είναι σε θέση με τις προτάσεις και απόψεις της να συμβάλει δημιουργικά. Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε ένα προσχηματικό διάλογο, καταλήγει η ανακοίνωση.