Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια ο 42χρονος ομογενής, Ανδρέας Παναγόπουλος, ο οποίος αγνοούταν από χθες, ύστερα από ισχυρή έκρηξη σε πολυκατοικία στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης.

Η δημοσιογράφος και σύζυγος του Ανδρέα, Liseth Perez Almeida, ενημερώνει τους φίλους της με μήνυμα στο Facebook: «Όχι πλέον ελπίδες... έχει φύγει», ενώ η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή, όπως ανέφερε ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ο 42χρονος μουσικός που ζούσε στη Νέα Υόρκη για περισσότερα από 20 χρόνια, διέμενε στον δεύτερο όροφο σ' ένα από τα δυο κτίρια που κατέρρευσαν από τη χθεσινή έκρηξη στο Ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν, με πιθανότερη αιτία τη διαρροή αερίου.

Κατά τη στιγμή της έκρηξης, η σύζυγός του, Liseth Perez, η οποία εργάζεται στην ισπανόφωνη εφημερίδα El Diario της Νέας Υόρκης, δεν βρισκόταν στο διαμέρισμά τους και είχαν μιλήσει τηλεφωνικά 40 λεπτά πριν από την έκρηξη.

«Ήταν πολύ περήφανος για την κληρονομιά του και κάθε καλοκαίρι πήγαινε στην Ελλάδα για να δει την οικογένειά του» είχε δηλώσει νωρίτερα η σύζυγός του στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, σημειώνοντας ότι ο Ανδρέας ήταν λάτρης της ιστορίας, παρακολουθούσε τη διεθνή πολιτική και είχε διαβάσει πολλά βιβλία. Συνεργάστηκε με εταιρεία παραγωγής στον χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης και η μεγάλη του αγάπη ήταν η μουσική. Παλαιότερα, ήταν μέλος του συγκροτήματος Evergreen, ενώ εργάστηκε στη Νέα Υόρκη και ως DJ.

O Ανδρέας και η Liseth, οι οποίοι είχαν γνωριστεί στη Νέα Υόρκη, σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

Η σορός του Ανδρέα Παναγόπουλου αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα για την ταφή, ανέφερε ο γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος.