Ποσό που φθάνει και ίσως υπερβαίνει τα 30 εκατ. ευρώ απαιτείται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις για την οριστική αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από καθιζήσεις και κατολισθήσεις τον τελευταίο καιρό στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηλείας.

Αν προστεθούν στα πιο πάνω οι ζημιές στη δημοτική και αγροτική οδοποιία, τότε τα απαιτούμενα χρήματα αυξάνονται περαιτέρω και χωρίς να υπολογιστούν οι ζημιές στα χωριά (Καυκανιά, Φρίξα, Περιστέρι, Βούναργο κλπ) που έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε κτίρια, όπως και στο Αρβανίτη για το οποίο υπάρχουν τα χρήματα για να ανατεθεί μελέτη.

Από τις πρώτες καταγραφές (ασχολείται ήδη κλιμάκιο μηχανικών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας) οι βασικότερες ζημιές επισημαίνονται στις πιο κάτω περιοχές.

1. Στον δρόμο Πύργου – Οινόης και σε επτά σημεία που έχουν γίνει κατολισθήσεις (σ.σ. σχετική αναλυτική ανακοίνωση έγινε ήδη).

2. Στον δρόμο Οινόης προς Κουτσοχέρα

3. Στον δρόμο Καράτουλα – Μουζάκι

4. Σε τρία σημεία του δρόμου Αρχαίας Ολυμπίας – Μιράκας – Λάλα.

5. Στον δρόμο Σιμόπουλου –Ανθώνα στη θέση «Καλό Παιδί».

6. Στον δρόμο Αγραπιδοχωρίου – Ξενιών

7. Σε δύο σημεία του δρόμου από Γεράκι – Περιστέρι

8. Στον δρόμο Φιγαλεία – Πετράλωνα και σε δύο σημεία (σ.σ. συνεχώς εμφανίζονται και άλλα φαινόμενα) για τα οποία πάντως έχει προγραμματιστεί η  σύσταση δύο εργολαβιών.

9. Στον δρόμο Ζαχάρως – Μίνθης –Βρεστού και κυρίως προς το Λογγό.

10. Στον δρόμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και ιδιαίτερα στα Μπαρακίτικα όπου πιθανότατα απαιτηθεί νέα εργολαβία.