Την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» εκφράζει με δήλωσή της η δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου.

Επισημαίνει δε, ότι το σχέδιο που συζητείται εδώ και καιρό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και δημόσια κατατέθηκαν οι απόψεις των φορέων, των σωματείων, των Δήμων, των πολιτών και του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων.

«Δυστυχώς, παρ' όλες τις αντιδράσεις, έχει τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της 'μικρής ΔΕΗ', υποτίθεται για τη 'δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας'. Στο βωμό της επιταγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με όρους ανταγωνισμού, δεν μπορεί να τίθεται προς πώληση, αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά δεδομένα το 'καλύτερο κομμάτι', πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί η ΔΕΗ και η χώρα, για να κάνει βήματα προόδου, να σταθεί στα πόδια της και να ξεπεράσει την κρίση». τονίζει η κ. Βρυζίδου.

Η ίδια κάνει λόγο για ένα εγχείρημα επιζήμιο για τη χώρα, καταστροφικό για τη ΔΕΗ, που ισοδυναμεί με προδοσία και εκμετάλλευση για τους εργαζομένους, την περιοχή και το μέλλον της νέας γενιάς αυτού του τόπου.

Γνωστοποιεί τέλος ότι ο δήμος θα αντισταθεί με όποιον τρόπο και όποια μέσα διαθέτει στο παραπάνω εγχείρημα.

TAGS