Αλληλεγγύη στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό και στους δημοτικούς υπαλλήλους Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλο οι οποίοι ξαναδικάζονται στις 2 του Απρίλη 2014 στη Θεσσαλονίκη, εκφράζει η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,

«Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, είχαν πανηγυρικά αθωωθεί, αφού είχε αποδειχτεί πως η δίωξη τους έγινε μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στη φιέστα του Φούχτελ στις 25 Μάη του 2012. Παρά την αθωωτική απόφαση, παραπέμπονται ξανά σε δίκη, μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών.

Εκτιμούμε ότι η συνέχιση της συγκεκριμένης δικαστικής δίωξης αλλά και όλων των ποινικών και πειθαρχικών διώξεων εναντίον εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν τραγικά πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, έχει άμεση σχέση με την κλιμάκωση της καταστολής των αγώνων του λαού μας ενάντια στη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.

Ειδικά την περίοδο που η συγκυβέρνηση επιτίθεται στους εργαζόμενους στο δημόσιο με απολύσεις-διαθεσιμότητες, ταυτόχρονα επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει, για να επικρατήσει ο φόβος των ποινικών διώξεων και της απόλυσης «γιατί αντιστάθηκες», ο τρόμος των πειθαρχικών «γιατί αντιμίλησες».

Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει η ποινική δίωξη ενάντια στους 3 εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη αθωωθεί.

Να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική, πολιτική δίωξη και ποινική δίωξη σε βάρος των εργαζομένων που αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές της Κυβέρνησης και της Τρόικα».

TAGS