Πλιάτσικο έκαναν άγνωστοι χθες το βράδυ στο κλειδωμένο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας, απ' όπου ξήλωσαν και έκλεψαν περίπου 100 πλαστικά καθίσματα, καθώς και δύο μεταλλικές σχάρες αποχέτευσης.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για αθίγγανους που πούλησαν τα κλοπιμαία σε εταιρίες ανακύκλωσης, για να εισπράξουν χρήματα, καθώς η αξία των πλαστικών καθισμάτων μόνο ανέρχεται σε περίπου 1000 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Βόλου, Ν. Ιωνίας και Αισωνίας Χαράλαμπος Τσαμπάζης ενημερώθηκε τηλεφωνικά στις 7.30 σήμερα το πρωί από δημότη, ότι προκλήθηκαν ζημιές στο Θέατρο και ο ίδιος πήγε επί τόπου για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Μάλιστα, επειδή η πόρτα ήταν κλειδωμένη, αναγκάστηκε να πηδήξει από τα κάγκελα για να μπει στο θέατρο.

«Αντίκρισα εικόνα καταστροφής, καθώς διαπίστωσα ότι είχαν ξηλωθεί περίπου 100 πλαστικά καθίσματα, έλειπαν δύο σχάρες αποχέτευσης και ο χώρος έμοιαζε λεηλατημένος, καθώς προκλήθηκαν ζημιές και στα μεταλλικά ρολά πόρτας για τα καμαρίνια, που ευτυχώς δεν τα λεηλάτησαν», δήλωσε ο Χαράλαμπος Τσαμπάζης.

Το θετικό είναι ότι οι άγνωστοι δράστες, στη βιασύνη τους να βγάλουν από το κλειδωμένο θέατρο τα καθίσματα, δεν προκάλεσαν ζημιές στα καμαρίνια, ούτε στα ηχητικά του θεάτρου, ωστόσο έκλεψαν καλώδια, προφανώς για να πουλήσουν το χαλκόσυρμα.

Το ζήτημα είναι ότι το Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας δεν διαθέτει φύλακα, ενώ ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι πόρτες που είναι κλειδωμένες, είναι χαμηλές, καθώς φθάνουν τα δύο μέτρα και μπορεί κάποιος να μπει και να προκαλέσει φθορές.

Επί τόπου κλήθηκε και πήγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, που κάνει προανάκριση, ενώ ο Δήμος θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις φθορές.