Ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του έργου για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Σταυροχώρι - Δροσάτο στο δήμο Κιλκίς, σε συνολικό μήκος 17χλμ, μετά την υπογραφή της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί στους οδηγούς μία ασφαλής, σύγχρονη και ταχεία σύνδεση του μεθοριακού σταθμού Δοϊράνης με την πόλη του Κιλκίς, τη βιομηχανική περιοχή Κιλκίς, με τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών και με το συνοριακό σταθμό Προμαχώνα.Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αποτελεί βελτίωση της υφισταμένης εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Κιλκίς από τον οικισμό Σταυροχώρι έως τον οικισμό Δροσάτο συνολικού μήκους 17 χλμ. περίπου.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει διατομή με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και στηθαίο, καθώς και παράπλευρο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτηση των εκατέρωθεν της οδού εμπορικών και γεωργικών δραστηριοτήτων. Η επικοινωνία του παράπλευρου δικτύου και των οικισμών με την αρτηρία θα γίνεται μέσω ανισόπεδων κόμβων σε συγκεκριμένες θέσεις.