Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και ο καθαρισμός του χώρου, και σήμερα άρχισαν οι κύριες εργασίες για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, στην έκταση που μέχρι πρότινος υπήρχε το παλιό νοσοκομείο Χανίων, το οποίο και κατεδαφίστηκε.

Την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο. «Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, μιας νέας, σύγχρονης μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τον Δήμο Χανίων, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους, που θα συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας», δήλωσε ο κ. Σκουλάκης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλα θα γίνουν εντός του χρονοδιαγράμματος των 18 μηνών.

Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στη δέσμευση, που διατύπωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για ένταξη του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας της Κρήτης, προκειμένου αυτό να λειτουργήσει επιτυχώς και να εξυπηρετεί τα περιστατικά πρωτοβάθμιας φροντίδας του δήμου Χανίων.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ-ΕΠ «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013», με προϋπολογισμό μελέτης 2.589.000 ευρώ, αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Νάνσυ Αγγελάκη. Όπως είπε, το Κέντρο Υγείας θα έχει εμβαδόν 1.300 τμ, ενώ η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου θα εκτείνεται σε 5.850 τμ. Το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας θα αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα, στο ισόγειο, όπου θα υπάρχουν τα ιατρεία, τα εργαστήρια και τα γραφεία γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, κοινωνικών υπηρεσιών και διοίκησης, και στο υπόγειο, όπου θα υπάρχουν οι αποθήκες και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι. Με το τρίτο υποέργο, που θα ακολουθήσει, προϋπολογισμού 310.630 ευρώ, θα γίνει η προμήθεια του ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ώστε το έργο να είναι απόλυτα λειτουργικό.

TAGS