Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ειδικών ανακριτών διαφροράς ο ελληνοελβετός τραπεζίτης, Φάνης Λιγυνός και ο αντιπρόεδρος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, Όλαφ Έσλερ, οι οποίοι είχαν κληθεί για να απολογηθούν για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά τα όσα είχε καταθέσει σε βάρος τους ο Αντώνης Κάντας.

Οι δύο εμπλεκόμενοι δεν έδωσαν «σημεία ζωής» ενώ αναμένονταν σήμερα για να εξεταστούν και πλέον οι δικαστικές αρχές προσανατολίζονται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, προκειμένου να ακούσουν τις εξηγήσεις έχουν να δώσουν. Ο Φάνης Λιγυνός έχει κατονομαστεί, ότι από το πόστο του σε ελβετική τράπεζα βοηθούσε στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, από όπου εισέρχονταν παράνομα χρήματα, συνεργώντας έτσι στο ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Ο δε Έσλερ, είναι αντιπρόεδρος της εταιρείας που προμήθευσε τα αυτοκινούμενα πυροβόλα στο υπουργείο Άμυνας και έχει κατονομαστεί να ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό προς όφελος του ήδη προφυλακισμένου εκπροσώπου της εταιρείας, Δημήτρη Παπαχρήστου, προκειμένου να προωθήσει τα χρήματα αυτά σε έλληνες αξιωματούχους.