Για ψάρεμα βγήκε με την βάρκα του 31χρονος Τούρκος ο οποίος βρέθηκε στη θάλασσα, παρασύρθηκε από τα ρεύματα και κατέληξε στην παραλία της Ιαλυσού! 

Για τον εντοπισμό του αλλοδαπού πραγματοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση από κοινού, της τουρκικής ακτοφυλακής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, μετά από συνεννόηση των δύο υπουργείων. 

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν προχθές βράδυ όταν ο 31χρονος Τούρκος ο οποίος είναι παντρεμένος και ζει με την οικογένεια στο Μαρμαρίς, αποφάσισε να βγει με την βάρκα του για ψάρεμα. 

Όταν ξεκίνησε τίποτα δεν μπορούσε να τον υποψιάσει για αυτό που θα επακολουθούσε. Ξαφνικά η βάρκα του 31χρονου σταμάτησε λόγω μηχανικής βλάβης και μετά από λίγο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών αναποδογύρισε με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός να βρεθεί στο νερό. 

Αν και η απόσταση από την ακτή δεν ήταν μεγάλη και ο ίδιος είναι δεινός κολυμβητής, εντούτοις δεν κατάφερε να βγει στη ξηρά παρά τις όποιες προσπάθειες κατέβαλε. Μη μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο, ο 31χρονος αφέθηκε να παρασυρθεί από τα ισχυρά ρεύματα τα οποία πλέον τον οδηγούσαν προς την περιοχή μας. 

Παράλληλα ο 31χρονος με όση δύναμη διέθετε κολυμπούσε για να φθάσει σε κάποια ακτή. Και πράγματι προχθές το πρωί ο αλλοδαπός βγήκε κουρασμένος και ταλαιπωρημένος αλλά σώος, στην ακτή της Ιαλυσού. 

Στο μεταξύ η οικογένειά του καθώς οι ώρες περνούσαν και ο 31χρονος δεν επέστρεφε άρχισε να ανησυχεί και ειδοποίησαν τις αρμόδιες τουρκικές λιμενικές αρχές. 

Κατόπιν ενημέρωσης από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της ʼΑγκυρας (MSRCC ANKARA) για το περιστατικό άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απέπλευσαν για έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της ν. Ρόδου ένα Πλωτό Ανοικτής Θαλάσσης και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Πάντως ο 31χρονος εντοπίστηκε τελικά προχθές το μεσημέρι στην παραλία Ιαλυσού, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου θα παραμείνει νοσηλευόμενος για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες μέχρι και αύριο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην πατρίδα του.