Η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία του νέου λιμανιού Καρλοβάσου, με αποκατάσταση της ζημιάς που είχε προκληθεί τον Μάιο του 2013, άρχισε την Τρίτη.

Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 450.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αθανάσιος Γιακαλής, στην ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Καρλόβασι, στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Υπενθυμίζεται ότι η ζημιά στο νέο λιμάνι προκλήθηκε πιθανόν από τις προπέλες των πλοίων, που δημιούργησαν μία ρωγμή περίπου 28 μέτρων η οποία διαρκώς μεγάλωνε. Τότε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου με επείγον σήμα του ζητούσε από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας να γίνει άμεσα μια νέα μελέτη για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στο νέο λιμάνι Καρλοβάσου.

Στη συνάντηση έγινε παρουσίαση του νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την περίοδο 2014-2020, αλλά και για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη αλλά και το μέλος της Διαχειριστικής Αρχής Μανόλη Αποστόλου, προβλέπει 80 εκατ. ευρώ για τον αγροτικό τομέα, καθώς και πόρους για τις κοινωνικές δομές, όπως τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι, Κέντρο Φύλαξης Ηλικιωμένων κ.λπ.

TAGS