Την τοποθέτηση του Μιχάλη Κατρίνη στη θέση του προέδρου του ΟΚΑΝΑ ενέκρινε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, «παρών» ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή), μετά από εισήγηση της υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή.

Ο κ. Κατρίνης επισήμανε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί ο ρόλος του Οργανισμού και να μην περιορίζεται στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, καθώς υπάρχουν και άλλες εξαρτήσεις (αλκοολισμός, τζόγος, χάπια κλπ), που προκαλούν εξίσου και μεγαλύτερες συνέπειες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, 38 ετών, είναι οδοντίατρος. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και έχει δύο μεταπτυχιακά, στη Βιολογία Στόματος (Οδοντιατρική Σχολή) και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Βουλευτής Ηλείας από το 2007 έως το 2012. Γραμματέας της Επιτροπής Άμυνας και εξωτερικών Υποθέσεων, συμμετείχε στις επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας Περιβάλλοντος.

Ως μέλος της Επιτροπής Υγείας και Οικογενειακών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ήταν επικεφαλής της καμπάνιας ʽ'1 στα 5ʼ' ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών για τη χώρα μας μέχρι το 2012.

Έχει διατελέσει πρόεδρος του Μιχαληνείου Κέντρου Προστασίας Παίδων και του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Πειραιά καθώς και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

TAGS