Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, δύο Γεωργιανοί, ηλικίας 58 και 55 ετών, οι οποίοι διώκονται με Εντάλματα Σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης, για μεταφορά στο εσωτερικό της χώρας ενός λαθρομετανάστη, υπηκόου Γεωργίας.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί, οδηγώντας λεωφορείο, μετέβησαν στο παραπάνω σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα και συνελήφθησαν διότι σε βάρος τους είχαν εκδοθεί τα παραπάνω Εντάλματα Σύλληψης.

Αναλυτικότερα, την 17-3-2014, οι δράστες, οδηγοί λεωφορείου, που εκτελούσε δρομολόγιο Γεωργία – Ελλάδα, προσήλθαν με αυτό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. 

Λίγο πριν το διαβατηριακό έλεγχο, αποβίβασαν από το λεωφορείο, έναν μη νόμιμο μετανάστη, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, με σκοπό, στη συνέχεια να τον επιβιβάσουν σε αυτό και να τον προωθήσουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.