Υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης Συκεών κατεβαίνει ο Νίκος Φασφαλής, οργανωτικός γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τον πολιτικό του χώρο -το ΠΑΣΟΚ- λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Φασφαλής είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2010 με την παράταξη του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη (είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ), αλλά πριν από έναν μήνα αποχώρησε από την παράταξη και παρέδωσε την έδρα, κατηγορώντας τον κ. Δανιηλίδη για "καθεστωτική" νοοτροπία και συμπεριφορά.

Στις εκλογές του Μαΐου θα είναι επικεφαλής της παράταξης "Ανανέωση τώρα". Όπως τονίζει, η υποψηφιότητά του είναι αυτοδιοικητική, όχι κομματική και στο ψηφοδέλτιο του θα συμμετέχουν και πρόσωπα που ανήκουν στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

"Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να ενεργοποιήσει νέους ανθρώπους και οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και με διαβούλευση. Εμείς λέμε ότι όλα τα πράγματα μπορούν να γίνονται και αλλιώς. Στην κρίση, η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ρόλο και πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του. Τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται ούτε με το παλιό, ούτε με αναπαλαιώσεις" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φασφαλής.