ΕΛΛΑΔΑ

Θύμα επίθεσης ο Πάσχος Μανδραβέλης (φωτό)

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2014, 18:05 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2014, 21:14
Θύμα επίθεσης ο Πάσχος Μανδραβέλης (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου πήγε για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΔΑΠ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το αυτοκίνητό του.

Επίθεση δέχθηκε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου πήγε για να συμμετάσχει σε εκδήλωση της ΔΑΠ, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το αυτοκίνητό του.

Όπως ανακοίνωσε μέσω του Facebook το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση:

«Με λύπη μας μαθαίνουμε ότι ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Πάτρα.Ο ίδιος είναι καλά αλλά το αυτοκίνητό του έχει σοβαρές ζημιές, ως εκ τούτου ενδέχεται να μην τα καταφέρει να είναι στην εκδήλωσή μας το απόγευμα, αν και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει».

Το kozanimedia, δημοσίευσε νωρίτερα φωτογραφίες από το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου το οποίο έγινε «γυαλιά - καρφιά».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη που έγινε σε εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ στην Πάτρα.  Οι τραμπουκισμοί και οι φασιστικές πρακτικές στοιχείων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προσβάλλουν βάναυσα τη Δημοκρατία μας. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη τέτοιες ενέργειες βίας και ακροτήτων να καταδικαστούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αήθη και απρόκλητη επίθεση στον δημοσιογράφο κ. Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος μιλούσε σε εκδήλωση στην Πάτρα. Στη δημοκρατία η ελευθερία του λόγου και των ιδεών, δεν τραμπουκίζονται. Αυτοί που δήθεν δηλώνουν αριστεροί, με τις πράξεις αυτές απλά προωθούν τον εκφασισμό του δημόσιου βίου. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να υψώσουμε τοίχος προστασίας στις βασικές αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού».


Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε:

Η σημερινή επίθεση εναντίον του έγκριτου δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη, προστίθεται στα απαράδεκτα γεγονότα των τελευταίων ετών και την καταδικάζουμε με απόλυτο τρόπο. Η επίθεση αυτή, πραγματοποιημένη μάλιστα σε πανεπιστημιακή εκδήλωση, εκεί όπου η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων οφείλει να προστατεύεται απόλυτα, στρέφεται όχι μόνο εναντίον της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης, αλλά υποδηλώνει και μια υποβόσκουσα νοσηρή νοοτροπία που ευδοκιμεί σε τμήματα της κοινωνίας, με συγκεκριμένες ευθύνες. 

Η "συμφωνία" μπορεί να είναι αρεστή, αλλά η διαφωνία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας. Όπως επίσης και η διαλεκτική αντιπαράθεση, μέσω επιχειρημάτων, μεταξύ των διαφορετικών απόψεων. Η επίθεση σε οποιονδήποτε μόνο στη βάση της διαφωνίας με την άποψη που εκφράζει, αποτελεί ολισθηρό δρόμο με επικίνδυνη και πολύ γνωστή κατάληξη: Την αυθαιρεσία, το δίκαιο του ισχυρού και της "ζούγκλας", τη φασίζουσα πρακτική και αντίληψη. Εκφράζω την αποστροφή και την καταδίκη μου για το γεγονός, καθώς και την ένθερμη συμπαράσταση μου στον άξιο δημοσιογράφο, που τιμά το λειτούργημά του με παρρησία και ευθυκρισία. Η απαλλαγή του δημοσίου βίου από παρόμοια περιστατικά είναι ζήτημα ανάγκης και άμεσης προτεραιότητας. Είναι τελικά ζήτημα πολιτισμού και δημοκρατίας.