Τρεις κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τρεις για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας μεταναστών στην Ιεράπετρα Κρήτης πρόκειται να λογοδοτήσουν τις επόμενες ημέρες στις εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, οι οποίες διερευνούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η τελευταία… πράξη, πριν οι δικαστικές λειτουργικοί κηρύξουν το πέρας της ανάκρισης, αναμένεται να είναι η λήψη των απολογιών των εννέα βουλευτών της ΧΑ για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Ολομέλεια ης Βουλής θα άρει την ασυλία τους.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα για την πολύκροτη υπόθεση η Δικαιοσύνη έχει απαγγείλει κατηγορίες σε περισσότερα από 50 άτομα (15 για τη στυγερή εκτέλεση του νεαρού ράπερ στο Κερατσίνι, που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την εγκληματική δράση της ΧΑ) εκ των οποίων 26 βρίσκονται στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι. Αριθμός ο οποίος πιθανολογείται ότι –μετά και τα τελευταία « τετ α τετ» των ανακριτριών με τους κατηγορούμενους βουλευτές και μη-θα αυξηθούν.