Ένας ακόμα πρέσβης μαϊμού έκανε την εμφάνισή του, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική. Αναλυτικά, εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος αυτοκινητιστών, που έλαβαν χώρα την 18.02.2014 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 64χρονου, για απάτη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία δύο ατόμων ηλικίας 52 και 55 ετών (αυτοκινητιστών), σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος ισχυριζόμενος ότι είναι πρέσβης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τους έπεισε ψευδώς ότι θα αναλάμβαναν την μεταφορά έξι διπλωματών κατά τη διάρκεια τρίμηνης περιοδείας τους στην Χαλκιδική, έναντι ημερήσιας αποζημίωσης. 

Ακολούθως, τους έπεισε να καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ έκαστος, ως εγγύηση για τη μελλοντική τους συνεργασία. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 64χρονου, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.