Εκδήλωση με τη συμμετοχή 2.500 παιδιών, τα οποία θα σχηματίσουν μια «ανθρώπινη αλυσίδα» γύρω από την Ακρόπολη, διοργανώνει σήμερα, Παρασκευή 21 Μαρτίου, η γενική γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού.
 
Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε  την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ θα πουν τραγούδια σχετικά με το νόημα της ημέρας σκορπίζοντας στον αττικό ουρανό περισσότερα από 2000 πολύχρωμα μπαλόνια στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.
 
Στη συνέχεια, στις 12:00, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αντώνης Ρέμος, Δημήτρης Μπάσης, Μελίνα Κανά, Μελίνα Ασλανίδου, Σόνια Θεοδωρίδου καθώς και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Παράλληλα θα λάβουν χώρα και δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο» υπό την επιμέλεια του Θεάτρου «Δόρα Στράτου».
 
Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιαςμαζί με τους υπουργούς Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, Παιδείας κ.Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.